Klaar met het boek

Tentoonstelling studenten Grafisch Ontwerpen KABK in Museum Meermanno | Huis van het boek | 22 juni t/m 29 september 2013

Studenten Grafisch Ontwerpen van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) hebben de tentoonstelling ‘Klaar met het boek’ samengesteld, die van 22 juni t/m 29 september te zien is in Museum Meermanno | Huis van het boek. Aan de hand van eigen werk, speciaal gemaakt voor de tentoonstelling, vragen de studenten de bezoeker om na te denken over de houdbaarheidsdatum van het papieren boek. Bestaat het boek nog wel in de toekomst? We lezen immers net zo makkelijk van een digitaal scherm. Misschien zijn we wel klaar met het boek zoals we het al eeuwenlang kennen.

Het papieren boek heeft een rijk verleden, maar fenomenen als e-readers geven het boek een andere verschijningsvorm. Blijft het papieren boek een rol spelen in de toekomst? Voordat we de boekenkast de deur uit doen, laten toekomstige grafisch ontwerpers de bezoekers van de tentoonstelling ‘Klaar met het boek’ reflecteren over wat het boek voor hen betekent. In acht autonome kunstwerken wordt op humoristische, diepgaande, soms wrange, maar altijd scherpe wijze gekeken naar de betekenis van het boek in ons dagelijkse leven.

Museum Meermanno biedt jong grafisch talent van kunstacademies en grafische opleidingen de mogelijkheid te exposeren in het souterrain van het museum onder de noemer Jong Talent Meermanno. Eerder presenteerden studenten van de Willem de Kooning Academie, de kunstacademie ArtEZ en het Mediacollege Amsterdam hun werk in Meermanno.