Night and Day

Blijdschap, gedachte, frustratie, verslaving en vrijheid.

Het werk is ontstaan door te kijken wat zich nou gedurende de hele dag mij bezig houdt, dan hebben we het natuurlijk over het fysieke maar ook qua gedachte of het functioneren naar het fysieke met hierbij de gedachte dat ik een interessant leven heb. De termen die zich om hebben gevormd naar beeld in dit werk is het resultaat van de bezigheden die ik doe of zou willen doen, met hierbij rekening te houden met de gevolgen ervan.

Sommige gedachtes die ik heb kan ik uitspreken of vertonen, er zijn ook gedachten die te diep liggen, deze gedachten vragen om aandacht en onthulling. Maar zo werkt mijn omgeving niet. Mijn omgeving is niet direct en raak. Het is meer voorzichtig en fragiel. Ik houd van concretie en heldere uitvindingen, het mag ook kinderlijk zijn, of heel volwassen, als het maar een essentie heeft, een verhaal met een kern, een dieper betekenis van een opening naar het verhaal en niet zomaar een uitroep naar ‘zo is het leven’, want het leven is niet zomaar, alles heeft een reden ook al is het niets. Men wil Alles een betekenis geven, dat zit in het aard van de mens, alles een naam geven en zoeken naar het onbekende.

Zeefdrukken, A1 formaat

Foto’s boven gemaakt door Luuk Smits Proces-video gemaakt door Roos Groothuizen