Sinds jongs af aan ben ik altijd een liefhebber geweest van creatieve activiteiten. Tekenen, schilderen, knippen, plakken, verhalen verzinnen, nadenken en zweven. Later ging ik meer met mijn ideeën spelen, dit was tevens de leeftijd waar ik veel aan het tekenen was en karakters verzon. Tekenen werd mijn uitlaatklep voor allerlei gedachtes. In mijn pubertijd was ik bezig met het tekenen van namen, zeg maar graffiti-achtige tekeningen. Ik kreeg ook af en toe een complimentje van de mensen in mijn omgeving, er werd weleens gevraagd: ‘kun je ook mijn naam tekenen?’. Op een de of andere manier voelde het goed om iets te doen voor iemand anders, vooral als ze het mooi vonden. Na de pubertijd ging ik een hele saaie periode aan teleurstellende studies tegemoet. Ik besloot te stoppen, wou iets doen wat ik leuk vond.

Ik begon met de opleiding Desktop Publishing (DTP) aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Ik leerde hoe ik een kant en klaar ontwerp printklaar kon maken, hoe je een website kon bouwen, wat geluid was, wat Photoshop nou precies doet en nog veel meer dingen die ik interessant vond. Dit waren allemaal wijze lessen in de basistechnieken. Wat ik mistte en waar ik op gehoopt had voordat ik begon met DTP was de creatieve kant.

Halverwege de studie (DTP) had ik besloten dat ik perse op de Kunstacademie in Den Haag (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten) wou studeren. De studie die ik wou volgen heette grafisch ontwerp. Voor mij was het een van mijn dromen om op deze academie te gaan studeren, ik wist dat dit mijn creatieve geest helemaal zou openhalen. De academie heeft mij met open armen ontvangen en goed geholpen tijdens de opleiding. Ik heb enorm genoten van de studie en het zien opgroeien van mijn zoon. Mijn droom kwam uit en ik sloot de studietijd op de academie met succes af. Het waren hele leerzame jaren waarvan ik toen niet wist dat ze later van meer belang zouden zijn.

Na mijn studie besloot ik om zelfstandig ondernemer te worden. Dit heeft mij de kansen gegeven om met verschillende bedrijven samen te werken. Het beroep wat ik heb is een geweldig beroep! Telkens krijg ik de mogelijkheid om mezelf opnieuw uit te dagen en het beste ervan te maken. Dat brengt mij op een punt waar ik nu sta en wat ik heel leuk vind om te doen en dat is GRAFISCH ONTWERPEN.