De kiosk van gedachten

Ik heb de ‘De kiosk van gedachtes’ installatie gebouwd om de introverte en extraverte sfeer van mijn Turkse / Nederlandse identiteit door middel van beeld en geluid te tonen. Ik wil de bezoeker bewust maken op de manier hoe de individu zichzelf en andere culturen waarneemt.

De individu streeft naar een unieke personificatie om zo voldoening te krijgen in de samenleving. De kiosk is een ontmoetingspunt voor de individu en de samenleving, het is een verzamelpunt van belevingen waarin het werk uit twee delen bestaat.

Onderdeel 1 is een constructie waarin de bezoeker zich binnen de installatie kan begeven en een introverte karakter ervaart door middel van geluid.

De reden waarom ik heb gekozen voor gouden vellen is dat de identiteit heel vaak via verschillende media als een product wordt gebruikt (lifestyle). De vervormde spiegel is de identiteit die continue veranderingen op zichzelf heeft. Özhan wil bewustwording scheppen in het continue veranderende identiteit. Het is niet zomaar een doodgewone aanname, maar juist meer inzicht moet creëren, hoe het functioneert en wat het met samenlevingen doet.

Onderdeel 2 is een houten raamwerk, de toeschouwer ziet 50 gouden A4 vellen. De constructie werkt als een grote spiegel waarin de toeschouwer zichzelf weerspiegelt ziet in het goud.

Tussen onderdeel 1 en 2 bevind zich een boek dat de onderdelen verbindt door middel van taal en beeld.

Ozhan-Ates-Grafisch-Ontwerp-Den-Haag